OVER ONS

WOOLOBJECT is jouw handmade knitwear fashion label, gevestigd in Amsterdam. Geïnspireerd door haar Nederlandse en IJslandse vrienden, die haar passie voor breien delen, heeft Sacha Doetsch WOOLOBJECT opgericht in 2014. Ingegeven door haar interesse in mode en kunst in combinatie met traditioneel handwerk, creëert Sacha stijlvolle, hippe breisels en haakdesigns. In 2018 kwam Sanny Bont bij het bedrijf. Samen met Sanny, die net zo gepassioneerd is als Sacha als het gaat om handgemaakte, buitengewone knitwear en interieurs, voelen ze het als hun uitdaging om breien en haken naar de 21e eeuw te brengen. Niks ouderwets en/of tijdrovend maar ontspannend en zen met jouw WOOLOBJECT als resultaat. Sacha en Sanny weten zeker dat jouw creatie van WOOLOBJECT jou dezelfde ‘ultimate experience’ zal geven!

De collectie:
In eerste instantie was de hele WOOLOBJECT collectie van vesten, truien, sjaals, plaids en woonaccessoires alleen gemaakt met IJslandse wol. Om alle goede redenen natuurlijk! ICE ziet er tegelijkertijd stijlvol en cool uit, maar onze wens groeide om een collectie te ontwerpen, die ook geschikt is voor de non-arctische onder ons, en belangrijker nog voor het hele jaar door. Daarom hebben we ervoor gekozen om andere wolsoorten toe te voegen, zoals Alpaca, Merino, Mohair en Katoen. We bleken in staat om traditioneel handwerk te combineren met een tijdloze maar toch trendy look als basis van de collectie te behouden. WOOLOBJECT gelooft in de ontwikkeling van een idee, in het proces van een nieuwe creatie in combinatie met jouw persoonlijke touch. Als een WOOLOBJECT wordt toegevoegd aan de collectie dan blijft deze ook in de collectie. Een WOOLOBJECT is blijvend, seizoen na seizoen.
 
Brei je eigen WOOLOBJECT:
De gehele collectie is uitsluitend met de hand gemaakt en ontworpen voor jou. Dat betekent dat onze ontwerpen geschikt zijn voor alle niveaus, maar mocht je toch liever niet aan het ontspannende WOOLOBJECT beginnen, hebben wij dé oplossing: ons team van Nederlandse breisters breit jouw WOOLOBJECT speciaal voor jou! We maken jouw WOOLOBJECT met passie en liefde, steek voor steek. Dit maakt elk WOOLOBJECT zowel uniek als kostbaar, net als JIJ!